Welkom

"Op naar ons 100-jarig jubileum"

Onze vereniging is een fanfare met ongeveer 30 leden en een erelid Siebe Tolsma. Wubbenus Jacobs staat onder leiding van dirigent Arjen Steur uit Bolsward. Er wordt iedere week op woensdagavond gerepeteerd in ’t Iepen hûs te Arum. Na het succes van twee promoties binnen een jaar komen wij uit in de derde divisie.

De vereniging Wubbenus Jacobs is opgericht in september 1920. Dit betekent dat wij hard op weg zijn naar ons 100-jarig jubileum. Dit is voor ons de aanleiding geweest om een nieuwe website te maken. Op deze website presenteren wij u binnenkort ook het nieuwe logo van CMV Wubbenus Jacobs. Het logo wordt ontworpen door communicatiestudente Femke van de Scheer uit Franeker.

De Bakzeuntjes

De weersverwachtingen voor zaterdag en zondag zijn super, dus 'Bakzeuntjes' en natuurlijk de bezoekers, treffen het! Hieronder alles over de voorstelling en de kaartverkoop.
In het kader van #LF2018 zullen leerlingen van de Jeugdtheaterschool Noorderwind uit Franeker en Harlingen en CMV Wubbenus Jacobs Arum op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 een optreden verzorgen in en bij de Lambertuskerk in Arum. Deze voorstelling is onderdeel van Under de Toer en Leeuwarden-Fryslân 2018. De naam van de voorstelling is Bakzeuntjes.

Tijdstippen van de voorstelling: za. 21 april: 15.00 uur en 19.00 uur. Zo. 22 april: 15.00 uur en 19.00 uur.
De voorstelling bestaat uit twee gedeelten. Het ene gedeelte speelt zich buiten af bij de Lambertuskerk en het andere gedeelte wordt opgevoerd in de Lambertuskerk. Informatie en Kaartverkoop: via internet: jtsnoorderwind. Telefoon: (0517) 39 63 63 (Koornbeurs Franeker). Een toegangskaart kost € 10,00.

Vaste optredens

  • Medewerking aan kerkdiensten
  • Serenades bij 25, 50 en 60 jarig huwelijksjubilea (op verzoek)
  • Medewerking aan de dodenherdenking op 4 mei
  • Deelname aan concoursen van het C.B.M.F. en het festival van de federatie van muziek- en zangverenigingen
  • Openluchtconcert op koningsdag
  • Het jaarlijkse donateursconcert
  • Sinterklaasintocht
  • Sint Maarten in Achlum

Nieuws

Wubbenus Jacobs weer los

Seizoen 2017/2018 is los! Wubbenus Jacobs begeleidt de openluchtkerkdienst op een idyllische locatie in het Baarderbuorrenbosk te Arum. Ook dit seizoen staan er leuke activiteiten op het programma, zie voor meer informatie onder 'agenda'.

Als een komeet omhoog

"Arum ging op herhaling en promoveerde evenals vorig jaar weer en schiet op kwaliteit als een komeet omhoog." Leeuwarder Courant 4 maart 2017

Arum pakt prijzen op Spiker Festival

"Éen fanfareorkest voerde de boventoon op het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Dirigent Arjen Steur van Arum ziet het groeiende zelfvertrouwen onder zijn muzikanten beloond." - Leeuwarder Courant 11 mei 2015

Wubbenus Jacobs pakt hoofdprijs

"De fanfare Wubbenus Jacobs uit arum behaalde zaterdag een eerste plaats tijdens de 59ste internationale Rasteder Musiktage." - Leeuwarder Courant 7 juli 2014